Friptura de porc cu stafide si mar

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura cu: carne de porc, rozmarin, usturoi, stafide, mar, ulei de masline, sare, piper, boia, apa, vin alb, patrunjel, ardei gras, rosie, lamaie.

Ingrediente:

  • 400 g carne porc (cotlet)
  • rozmarin proaspăt
  • 2 căţei de usturoi
  • câteva stafide
  • 1 măr
  • 3 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • boia
  • 3-4 linguri de apă
  • 1/2 ceşcuţă vin alb
  • salată de pătrunjel (1 legătură pătrunjel, 1 ardei gras, 1 roşie, zeamă de lămâie)

 

Mod de preparare:

Sărezi carnea, piperezi, o dai cu boia şi o laşi deoparte. Intr- un mojar pui frunzele de roz­marin şi cimbru, usturoiul, un praf de sare, un pic de piper, apoi pisezi.

Adaugi uleiul de măsline şi pisezi în continuare. Cu acest amestec ungi carnea pe ambele părţi şi presari stafide.

Cureţi mărul de coajă şi îl tai cubuleţe, pe care le adaugi printre bucăţile de carne.

Adaugi 3-4 linguri de apă, dai la cuptor, iar spre final pui şi o jumătate de ceşcuţă de vin alb. Serveşti friptura cu salată de pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.