Fusecuri cu mac
PrinteazaFusecuri cu mac din: faina, zahar, zahar vanilinat, seminte de mac, ou, unt, dulceata.
- 2 cani faina
- 1 cana zahar
- 1 plic zahar vanilinat
- 2 linguri seminte de mac macinate
- 1 ou
- 200 g unt
- dulceata
Mod de preparare:
Pentru a doza ingredientele, foloseşti o cană cu volumul de 250 ml. Topeşti untul într-un vas aşezat în cuptorul cald. Il laşi să se răcească şi îl mixezi împreună cu zahărul, zahărul vanilinat şi oul, până când se dizolvă cristalele.
Cerni făina şi o adaugi treptat în compoziţie, împreună cu macul; la început mixezi, iar când aluatul se îngroaşă, omogenizezi cu mâna.
Presari făină pe masa de lucru şi întinzi aluatul în foaie groasă de 5-6 mm, rulând sucitorul de lemn pe care l-ai presărat cu făină. Treci gura unui pahar prin făină şi tai rondele de aluat. Cu un păhărel sau cu un căpăcel, decupezi mijlocul a jumătate dintre rondele.
Suprapui un astfel de ineluş peste o rondelă şi în mijloc pui dulceaţă sau gem. Coci fursecurile în tava tapetată cu hârtie de copt, la foc mediu, 15 minute.
Fusecuri cu mac
Pofta buna!