Pulpa de berbec cu rosii umplute
PrinteazaPulpa de berbec cu rosii umplute din: pulpa de berbec, vin rosu, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, peste afumat, sunca, cimbru, unt, supa de legume, faina, bulion, rosii, spanac, orez, nucsoara, sare, piper.
- pulpa de berbec
- 300 ml vin rosu
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ceapa
- 80 g peste afumat
- 100 g sunca
- 1 lingurita cimbru
- 150 g unt
- 500 ml supa de legume
- 1/2 lingurita faina
- 1 lingurita bulion
- 12 rosii
- 1,5 kg spanac
- 150 g orez
- 1 varf de cutit nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi peştele afumat de pieliţe şi oase şi tăiaţi-l în fâşii în¬guste, lungi de 2 cm. Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în rondele rădăcinoasele şi ceapa.
Spălaţi pulpa şi crestaţi-o adânc, din loc în loc. împănaţi-o cu fâşii de peşte şi cu şuncă, presăraţi-o cu cimbru, sare şi piper şi ungeţi-o cu 100 g unt topit.
Aşezaţi pulpa împreună cu legumele într-o tavă cu puţină apă şi daţi-o la cuptor pentru 50 de minute. Din când în când, scoateţi tava şi stropiţi carnea cu vin şi cu sosul din tavă.
Când carnea s-a rumenit, strecuraţi sosul şi fierbeţi-l cu 100 ml supă rece, în care aţi dizolvat făina şi bulionul.
In timp ce pulpa se află la cuptor, pregătiţi garnitura. Curăţaţi, opăriţi spanacul, scurgeţi-l şi tocaţi-l mărunt.
Fierbeţi orezul în restul de supă. Căliţi puţin spanacul în untul topit rămas şi amestecaţi-l cu orezul şi nucşoara.
Tăiaţi-le câte un căpăcel roşiilor, îndepărtaţi-le rniezul şi umpleţi-le cu spanac. Serviţi friptura la masă pe un platou, cu garnitura de roşii umplute şi cu sosul în sosieră.
Pulpa de berbec cu rosii umplute
Pofta buna!