Rulouri delicioase cu mere
PrinteazaRulouri delicioase cu mere
- 1 cană de sifon sau apă minerală
- 1 cană de ulei
- un cubuleţ de drojdie
- 1 lingură de zahăr
- făină cât cuprinde pentru un aluat pe care trebuie să-l întinzi cu făcăleţul
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 1 kg de mere
- un praf de scorţişoară
- 1/2 cană de zahăr
Mod de preparare:
Pui drojdia să crească cu puţină apă caldă şi o lingură de zahăr. După ce a crescut, adaugi şi celelalte ingrediente şi faci un aluat potrivit de tare pe care să-l întinzi cu făcăleţul.
Când este gata frământat, îl dai la frigider pentru 1 oră. Intre timp, prepari umplutura: cureţi merele de coajă, le dai pe râzătoare şi le căleşti pe foc potrivit până se înmoaie, adaugi zahărul şi scorţişoara şi le laşi să se răcească. Dacă doreşti să faci plăcintă ţ împărţi aluatul în două foi.
Dacă doreşti să faci rulouri împărţi aluatul în mai multe părţi, în funcţie de dimensiunile tăvii tale. întinzi apoi foi pe care pui umplutura de mere, presari puţin griş şi le rulezi.
Tava nu o ungi, ci o clăteşti cu puţină apă rece şi introduci rulourile în cuptorul încins. Le ţii până ce se rumenesc uşor. Când sunt gata le poţi presăra cu zahăr pudră amestecat cu scortisoară.
Poftă bună!
Bune rulourile cu mere.