Lasagna cu carnati de porc, ciuperci si rosii
PrinteazaLasagna cu carnati de porc, ciuperci si rosii din: ulei de masline, carnati de porc, usturoi, ciuperci, cimbru, pasta de rosii uscate, rosii cherry, creme fraiche, mustar dijon, branza cheddar, foi de lasana.
- 1/2 linguri ulei de masline
- 2 carnati de porc de calitate, carnea extrasa din pielita si taiata in cuburi
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 140 g ciuperci, feliate
- 1 fir de cimbru, frunzele indepartate
- 1/2 lingura pasta de rosii uscate
- 10 rosii cherry
- 2 linguri creme fraiche
- 1/2 lingurita de mustar Dijon
- 25 g de branza Cheddar, rasa
- 3 foi de lasagna
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigaie şi adaugă carnea din cârnaţi. Foloseşte o furculiţă şi o lingură de lemn pentru a mărunţi carnea pe măsură ce se găteşte (ar trebui să arate precum carnea tocată). Când s-a rumenit, adaugă usturoiul, ciupercile şi cimbrul. Prăjeşte totul 4-5 minute, până când ciupercile devin moi şi aurii.
Fierbe foile de lasagna conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-le. Incorporează pasta de roşii, roşiile cherry şi 2 linguri de apă în amestecul de cârnaţi. Acoperă-l şi fierbe-l 6 minute. Indepărtează capacul şi zdrobeşte roşiile cu lingura. Lasă totul să clocotească timp de câteva minune, apoi adaugă sare şi piper.
Intr-o cratiţă, pune creme fraîche, muştarul, mare parte din brânza Cheddar, puţină sare şi piper şi lasă-le să se omogenizeze la foc mic. Incinge cuptorul pe funcţia grill la temperatură ridicată. Pe fundul unui vas aşază 1 strat de lasagna, lăsând marginile să se plieze peste foaie pe alocuri.
Deasupra întinde o parte din amestecul de cârnaţi, apoi un alt strat de lasagna. Repetă procesul, încheind cu un strat de umplutură. Toarnă deasupra sosul de brânză şi presară restul de brânză, apoi pune vasul pe grill până când mâncarea începe să bolborosească la suprafaţă.
Lasagna cu carnati de porc, ciuperci si rosii
Pofta buna!