Coaste picante
PrinteazaCoaste picante din: coaste de porc, rosii, vin rosu, zahar, seminte de susan, otet balsamic, ulei, usturoi, oregano, cimbru, ardei iute, frunze de dafin, piper, sare.
- 1,5 kg coaste de porc
- 2 rosii
- 50 ml vin rosu dulce
- 1 lingurita cu zahar
- 1 lingurita cu seminte de susan
- 1 lingura cu otet balsamic
- 10 linguri cu ulei
- 2 catei de usturoi
- oregano
- cimbru
- 2 ardei iuti uscati
- 3 frunze de dafin
- piper
- sare
Mod de preparare:
Amestecă uleiul cu vinul, oţetul, zahărul, seminţele de susan, usturoiul pisat mărunt, ardeii măcinaţi, roşiile tăiate în cubuleţe, cimbru, oregano, frunzele de dafin, sare şi piper.
Toarnă acest amestec într-o pungă şi adaugă coastele porţionate.
Leagă punga şi agit-o astfel încât coastele să fie cât mai bine acoperite de sos. Ţine-o la rece o oră. Scoate coastele, aşază-le într-o tavă de copt, toarnă peste ele sosul din pungă (dacă rămâne) şi adaugă un pahar mare cu apă.
Dă la cuptor pentru o oră şi jumătate, la foc moderat. Din când în când, dacă este nevoie, adaugă puţina apă.
Coaste picante
Pofta buna!