Colţunaşi cu şuncă si ciuperci
PrinteazaColţunaşi cu şuncă si ciuperci din: faina, oua, sunca, ciuperci, ardei capia, rozmarin, usturoi, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, miez de nuca, migdale.
Ingrediente:
- 300 g faina
- 3 oua
- 200 g sunca
- 300 g ciuperci
- o ceapa
- un ardei capia
- doua crengute de rozmarin
- doi catei de usturoi
- 300 g rosii cherry
- 100 ml ulei de masline
- sare
- piper
- miez de nuca
- migdale
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se încinge jumătate din cantitatea de ulei, se pun ceapa, ciupercile şi şunca tăiate mărunt. Se condimentează, se adaugă rozmarin tocat şi se prăjesc până devin aurii.
Usturoiul tocat se prăjeşte în uleiul rămas împreună cu roşiile cherry tăiate sferturi, rozmarin tocat, ardeiul tocat, sare şi piper.
Ouăle se frământă cu puţină sare şi făină până rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să stea zece minute. Se întind două foi subţiri de aluat şi se lasă să se usuce două minute.
Pe o foaie se pun din loc în loc grămăjoare din legumele şi şunca prăjită, se umezeşte aluatul în jurul lor şi se aşază deasupra a doua foaie.
Se taie cu o formă de colţunaşi şi se pun la fiert în apă cu sare. Când s-au ridicat la suprafaţă se scot cu o spumieră, se pun în farfurii şi se servesc cu sosul de roşii.
La compozitia de ciuperci cu sunca se mai poate adauga miez de nuca sau migdale tocate.
Colţunaşi cu şuncă si ciuperci
Pofta buna!