Bors de dovlecei cu orez si smantana

Printeaza

Bors de dovlecei cu orez si smantana din: dovlecei, ceapa verde, rosii, orez, morcov, sare, bors, smantana, leustean, loboda.

Ingrediente:Bors de dovlecei cu orez si smantana

  • 3-4 dovlecei
  • 4-6 fire de ceapa verde
  • 2 rosii
  • 2 linguri cu orez
  • 1 morcov
  • sare
  • 500 ml bors
  • 1 pahar cu smantana
  • leustean tocat
  • 2 legaturi de loboda

 

Mod de preparare:

Curăţaţi dovleceii, le scoateţi seminţele, îi tăiaţi cuburi mici, îi spălaţi şi-i puneţi să fiarbă în apă caldă. Când dau în clocot puneţi morcovul şi ceapa tăiate mărunt, săraţi şi mai lăsaţi 10 min la foc mic. Curăţaţi rosiile, le tăiaţi felii, le puneţi în supă. Săraţi. Fierbeţi 15 min, adăugaţi borşul şi aer i, apoi adăugaţi orezul fiert separat. Mai lăsaţi mâncarea pe foc 2-3 min.

Dregeţi cu smântână, după ce aţi stins focul, decoraţi cu leuştean tocat şi serviţi când s-a răcorit, cu pâine proaspătă şi ardei verde iute.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.