Tarta cu conopida, sunca si praz
PrinteazaTarta cu conopida, sunca si praz din: aluat de foitaj, conopida, branza de vaci, telemea, smantana, oua, ulei de masline, praz, sunca, marar verde, sare, piper.
- 500 g aluat de foitaj sau aluat fraged obtinut din 300 g faina, 200 g unt, 3 galbenusuri, un varf cutit sare
- 500 g conopida
- 500 g branza de vaci
- 150 g telemea
- 200 ml smantana
- 3 oua
- 3 linguri ulei de masline
- 1 fir de praz
- 300 g sunca
- 1 legatura marar verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfaceti conopida în bucheţele, fierbeţi-le 10 minute în apă sărată, apoi scurgeţi-le. Amestecaţi într-un castron mai mare brânza de vaci, telemeaua rasă, conopida fiartă, prazul tăiat, mărarul, tocat măirunt, ouăle bătute cu smântână, sare şi piper.
Intindeţi aluatul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Peste aluat turnaţi umplutura si uniformizati-o. Coaceţi tarta la foc potrivit în cuptorul încălzit dinainte. Taiati-o în felii după ce s-a răcit.
Tarta cu conopida, sunca si praz
Pofta buna!