Dulceata de zmeura cu vanilie si lamaie
PrinteazaDulceata de zmeura cu vanilie si lamaie din: zahar, vanilie, zmeura, lamaie.
- 1 Kg zahăr
- 1 baton vanilie
- 1 Kg zmeură
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Borcanele trebuie să fie foarte curate și sterilizate, capacele să închidă perfect etanș, iar conținutul să fie sterilizat corect la finalul preparării.
Fructele se așază într-o cratiță încăpătoare, alternativ cu zahărul: un strat de fructe, unul de zahăr; se lasă timp de 2-3 ore, ca zahărul să absoarbă zeama din fructe.
Se pune cratița pe foc iute, se adaugă zeama de lămâie și se fierbe. Se îndepărtează spuma care se va forma la suprafață în timpul fierberii.
După aproximativ 25-30 de minute de fierbere, se scoate câte o lingură de sirop și se dă la rece, verificând dacă dulceața a căpătat consistența dorită. Prin răcire, siropul se îngroașă datorită pectinei.
Dulceața fierbinte se toarnă în borcanele pregătite și amplasate pe o tavă metalică, să nu plesnească. Se înfiletează capacele și se dau cu tava cu tot în cuptorul încălzit la 120ºC, timp de o oră.
Se oprește cuptorul și se lasă borcanele să se răcească lent.
Dulceata de zmeura cu vanilie si lamaie
Pofta buna!
Arata foarte bine dulceata