Gogoşele cu ciocolată şi cocos
PrinteazaGogoşele cu ciocolată şi cocos din: apa, lapte, unt, faina, oua, ciocolata neagra, frisca, rom, nuca de cocos, miez de nuca, zahar vanilinat, migdale, fistic, ghimbir confit.
- 125 ml apa
- 125 ml lapte
- 125 g unt
- 150 g faina
- 4 oua
- 200 g ciocolata neagra
- 200 ml frisca
- o lingurita rom
- 100 g nuca de cocos
- 100 g miez de nuca
- doua pliculete zahar vanilinat
- migdale
- fistic
- ghimbir confiat
Mod de preparare:
Apa se pune la fiert împreună cu o linguriţă cu sare, untul tăiat cuburi şi laptele dulce. Când s- a topit untul, se adaugă toată făina şi se amestecă bine cu o lingură ca să nu se formeze cocoloaşe. Se mai ţine două minute pe foc, apoi se lasă să se răcească puţin. Se adaugă ouăle pe rând, mixând bine după fiecare.
Se pune aluatul într-un pistol pentru fursecuri, se toarnă grămăjoare pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu spre iute 30-35 de minute, se scot pe un platou şi se fasă la răcit.
Frişca se pune la fiert la bain- marie împreună cu ciocolata şi zahărul vanilinat, se topesc, se lasă să se răcească, se amestecă bine cu romul, nuca de cocos şi miezul de nucă tocat.
Se presară cu zahăr pudră măcinat, se introduc la rece şi se lasă minim o oră. La crema se mai poat adauga migdale, fistic sau ghimbir confiat tocate marunt.
Gogoşele cu ciocolată şi cocos
Pofta buna!