Vinete umplute cu legume si branza feta
PrinteazaVinete umplute cu legume si branza feta din: vinete, dovlecei, feta, ardei grasi, smantana, usturoi, ardei iute, unt, marar, sare, piper.
- 4 vinete
- 3 dovlecei
- 300 g feta
- 2 ardei grasi rosii
- 3-4 buchetele de conopida
- 150 ml smantana grasa
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- unt
- marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie pe lung vinetele şi scobeşte-le interiorul. Căleşte în unt topit corăbioarele de vinete. Opăreşte pentru 2-3 minute bucheţelele de conopidă, dovleceii tăiaţi în cuburi, miezul de la vinete, ardeii tăiaţi.
Scurge-le şi căleşte-le în unt topit până ce capătă o culoare aurie. Lasă să se răcorească.
Adaugă smântână, mărarul tăiat fin, ardeiul iute feliat, sare şi piper după gust, iar la final, brânza feta.
Umple vinetele şi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptor 15-20 de minute. Serveşte-le calde sau reci.
Vinete umplute cu legume si branza feta
Pofta buna!