Mămăligă cu sos şi morcovi
PrinteazaMămăligă cu sos şi morcovi din: malai, apa, lapte dulce, sare de mare, morcovi, smantana, usturoi, ceapa verde, marar, oua, ulei de floarea soarelui, unt, sare, piper.
- 500 g malai
- 1250 ml apa
- 500 ml lapte dulce
- o lingura cu sare de mare
- un kilogram de morcovi
- 300 ml smantana
- 6 catei de usturoi
- o legatura ceapa verde
- o legatura de marar
- 3 oua
- 100 g ulei de floarea soarelui
- 100 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Apa se pune la fiert împreună cu laptele dulce, sarea mare, puţin piper şi untul tăiat cuburi. Când a început să fiarbă se pune tot mălaiul şi se amestecă cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe. Mărarul se spală, se scurge de apă şi se toacă mărunt. Se ia mămăliga de pe foc, se lasă să se răcească şi când este încă călduţă se adaugă mărarul şi ouăle.
Se amestecă, se toarnă într-o tavă unsă cu ulei, se introduce în cuptorul încins şi se coace 25-30 de minute la foc mediu. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb 15 minute în apă cu sare. Se încinge uleiul rămas, se pun morcovii şi se prăjesc la foc mic 15 minute.
Se condimentează, se adaugă trei căţei de usturoi feliaţi, se mai ţin două minute pe foc şi se servesc alături de mămăliga caldă. Se poate servi cu sos din smantana, usturoiul ramas, ceapa verde, sare si piper.
Mămăligă cu sos şi morcovi
Pofta buna!