Cod cu sos de ananas
PrinteazaCod cu sos de ananas din: cod, ananas, alune de padure, migdale, usturoi, ghimbir, ulei, ananas, otet balsamic, sos de soia, amidon, lapte, sare, piper, patrunjel.
- 800 g cod
- un ananas
- 100 g alune de padure
- 100 g migdale
- doi catei de usturoi
- 5 g ghimbir
- 150 ml ulei
- o conserva de ananas
- 50 ml otet balsamic
- 50 ml sos de soia
- 30 g amidon
- 380 ml lapte dulce
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Intr-o oală se pune usturoiul, ghimbirul, ananasul din conservă tăiat bucăţele şi sosul de soia.
Se presară sare şi piper după gust şi se fierb zece minute.
Amidonul se dizolvă în laptele dulce, se toarnă peste ingredientele din oală împreună cu două linguri cu ulei şi se ţin pe foc până capătă consistenţa unui sos.
Se opreşte focul, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald.
Codul se spală, se unge cu uleiul rămas, se condimentează şi se umple cu pătrunjel.
Se aşază pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu unsă cu ulei, se stropesc cu sucul de ananas şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu ipână se albeşte carnea şi poate fi pătrunsă cu o furculiţă.
Se scot pe un platou, se pune alături sosul de ananas şi reducţia de oţet balsamic.
Se presară cu migdalele şi alunele de pădure măcinate şi se servste.
Se serveste totul cald, altfel sosul de anans se intareste si isi pierde gustul.
Cod cu sos de ananas
Pofta buna!