Pâinici cu brânză şi mărar

Printeaza

Pâinici cu brânză şi mărar din: drojdie, apa, zahar, ulei de masline, faina, sare, ou, telemea, smantana, marar.

Ingrediente:Pâinici_cu_brânza_si_marar

pentru aluat:

  • 3 lingurite cu drojdie uscata
  • 1 cana cu apa calda
  • 1 lingurita cu zahar
  • 2 lingurite cu ulei de masline
  • 2 1/2 cani cu faina
  • 1 lingurita cu sare

pentru umplutura:

  • 1 ou
  • 5-6 linguri cu telemea zdrobita
  • 2 linguri cu smantana
  • 1 lingura cu marar tocat marunt

 

Mod de preparare:

Dizolva drojdia in putina apa calda, adauga zaharul si lasa sa se odihneasca cinci minute. Adauga uleiul, sarea, restul de apa calda si faina.

Framanta pana cand obtii un aluat elastic. Lasa-l sa se odihneasca catea minute, apo intinde-l in foaia subtire.

Intre timp, pregateste umplutura, amestecand foarte bine toate ingredientele. Taie patrate mari din foaie, unge-le cu pasta de branza, ruleaza in diagonala, cu grija sa sigilezi capetele (ca la sarmale).

Unge cu albus batut si da la cuptor, la foc potrivit, 35-40 de minute.

Pâinici cu brânză şi mărar

Pâinici_cu_brânza_si_marar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.