Cotlete de miel cu fistic si marar
PrinteazaCotlete de miel cu fistic si marar din: cotlete de miel, ulei de masline, fulgi de ardei iute, fistic, ulei de masline, frunze de patrunjel, marar.
- 4 cotlete de miel sau berbecu
- 2 ingurite ulei de masline
- 1/2 lingurita fulgi de ardie iute
- 25 g de fistic
- 1 1/2 lingura ulei de masline
- 1 mana de frunze de patrunjel, rupte
- 2 fire de marar, rupte
Mod de preparare:
Prepara un dressing, pune fisticul într-o tigaie la foc mic spre mediu şi prăjeşte-l până devine auriu. Toacă-l mare, apoi pune-l într-un bol alături de uleiul de măsline şi de ierburi. Asezonează cu puţină sare şi lasă dressingul deoparte.
Freacă bucăţile de carne cu ulei. Zdrobeşte fulgii de ardei iute, împreună cu puţină sare, până obţii o pudră grosieră, apoi presar-o peste miel.
Incinge grătarul sau o tigaie-grill la temperatură înaltă şi găteşte cotletele câte 2 minute pe fiecare parte, dacă vrei să fie mediu făcute, sau mai mult, dacă preferi carnea bine făcută.
Transferă-le pe un platou şi, cu ajutorul unei linguri, acoperă-le cu dressingul de fistic şi ierburi.
Cotlete de miel cu fistic si marar
Pofta buna!