Tarta cu zmeura si ciocolata

Printeaza

Tarta cu zmeura si ciocolata din: faina, ou, unt, ciocolata neagra, faina, ciocolata alba, frisca, zmeura.

Ingrediente:Tarta_cu_zmeura_si_ciocolata

pentru aluat:

  • 220 g faina
  • 1 ou
  • 120 g unt
  • 30 g ciocolata neagra (85% cacao)
  • cate 1 lingura unt si faina pentru forma

pentru umplutura:

  • 200 g ciocolata alba
  • 1 lingura unt
  • 50 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 g zmeura

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui untul rece, tăiat în cubuleţe. Amesteci până obţii un aluat nisipos.

Adaugi oul şi ciocolata topită la bain-marie şi frămânţi până omogenizezi aluatul. Ambalezi aluatul în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider 30 de minute.

Scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi pe planşetă, sub forma unui disc mai mare decât diametrul tăvii (30 cm). Ungi tava cu unt şi o tapetezi cu făină.

Acoperi cu aluat baza şi pereţii tăvii, apoi îndepărtezi aluatul în exces şi îl înţepi cu furculiţa, pe alocuri, pe cel de pe bază.

Coci tarta la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 25-30 de minute. Topeşti ciocolata albă pe baie de aburi, împreună cu untul şi frişca lichidă.

Laşi crema să se răcească, după care o mixezi, întinzi crema de ciocolată albă pe aluatul rece şi decorezi cu fructe şi ciocolată neagră, topită la bain-marie.

Tarta cu zmeura si ciocolata

Tarta_cu_zmeura_si_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.