Reteta zilei: Briose cu ciocolata si zmeura
PrinteazaBriose cu ciocolata si zmeura din: ulei, faina, zahar, pudra de cacao, bicarbonat de sodiu, sare, apa, lapte batut, ulei vegetal, oua, esenta de vanilie, ciocolata, smantana, gem de zmeura, zmeura.
Ingrediente:
- ulei
- 2 cesti faina
- 1 3/4 cani de zahar
- 3/4 cana pudra de cacao
- 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
- 1/4 lingurița de sare
- 1 cana cu apa
- 3/4 cana lapte batut
- 3/4 cana ulei vegetal
- 3 oua
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180C. Cerneti faina intr-un castron, adaugati zahar, pudra de cacao, praf de copt si sare.
Amestecati bine. Amestecati 1 cana cu apa, laptele batut, ulei, oualele și vanilia intr-un bol mediu.
Turnați ingredientele umede in cele uscate. Imparțiți aluatul in tava de briose si coaceti 22-25 minute.
Ingrediente glazura de ciocolata si topping de zmeura:
- 1 ciocolata, tocata
- 1 cana de smantana
- 6 linguri de gem de zmeura
- zmeura proaspata
- zahar pudra
Mod de preparare:
Puneți ciocolata tocata intr-un bol mediu. Puneti smantana la fiert intr-o cratița. Se toarna peste ciocolata.
Se lasa sa stea 1 minut, apoi se amesteca pana la omogenizare. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Imprastiati un strat subtire de gem de zmeura pe partea de sus a fiecarei briosei.
Adaugati crema de ciocolata si puneti cate o bucata de zmeura pe fiecare briosa. Serviti imediat.
Briose cu ciocolata si zmeura
Pofta buna!