Muşchi de vită cu legume si ciuperci
PrinteazaMuşchi de vită cu legume si ciuperci din: muschi de vita, ciuperci, ardei capia, vin rosu, frunza de dafin, telina, ceapa rosie, usturoi, sos de soia, otet, ulei, sare, piper, rozmarin.
- 800 g muschi de vita
- 500 g ciuperci
- 4 ardei capia copti
- 500 ml vin rosu
- o frunza de dafin
- o telina mica
- o ceapa rosie
- 8 catei de usturoi
- o lingura cu sos de soia
- o lingura cu otet
- ulei
- sare
- piper
- rozmarin
Mod de preparare:
Carnea de vită se spală, se pune într-un bol şi se presară sare şi piper după gust. Se adaugă frunza de dafin, oţetul, sosul de soia, ceapa roşie şi ţelina curăţate şi tăiate felii.
Se presară patru căţei de usturoi feliat, se adaugă vinul roşu, o crenguţă de rozmarin tocată şi apă cât să acopere carnea.
Se înfăşoară bolul cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru minimum trei ore. Se scoate carnea din bol, se prăjeşte uşor în puţin ulei, apoi se pune într-o tavă.
Se toarnă deasupra marinata, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit 60-120 de minute, în funcţie de gustul fiecăruia.
Ciupercile se spală, se prăjesc 15 minute în puţin ulei, se adaugă usturoiul rămas tocat mărunt, ardeii capia tăiaţi fâşii, sare şi piper. Se ţin încă zece minute pe foc, apoi se servesc alături de carnea de vită tăiată felii.
Cu cat carnea sta mai mult in marinata, cu atat devine mai frageda si scade timpul prepararii.
Muşchi de vită cu legume si ciuperci
Pofta buna!