Piept de curcan cu legume
PrinteazaPiept de curcan cu legume din: piept de curcan, ulei de masline, amestec de condimente, ceapa rosie, dovlecei, ardei grasi rosii, menta, iaurt, usturoi, sare, piper, zahar, suc de lamaie, fulgi de ardei.
- 500 g piept de curcan
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri amestec de condimente pentru carne de pasare
- 2 cepe rosii
- 2 dovlecei
- 2 ardei grasi rosii
- 1 mana menta proaspata
- 300 g iaurt gras
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- 1 praf zahar
- 1-2 lingurite suc de lamaie
- fulgi de ardei
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge şi se taie fâşii. Se amestecă într-un castron cu 2 linguri de ulei şi amestecul de condimente. Se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Se curăţă dovleceii şi ardeiul gras şi se taie fâşii. Se spală menta, se scutură şi se toacă. Se amestecă împreună cu iaurtul.
Se adaugă usturoiul pisat, sare, piper, zahăr şi suc de lămâie. Intr-o tigaie se încinge 1 lingură de ulei; se prăjesc înăuntru fâşiile de piept de curcan cca 5 min., până se rumenesc. Se scot apoi şi se pun deoparte. Se călesc în restul de ulei ceapa şi legumele mărunţite, timp de 4-5 min.
Se sărează şi se piperează. Se adaugă din nou carnea şi se încălzeşte. Se repartizează mâncarea pe 4 farfurii preîncălzite şi se aşază pe fiecare câte o porţie de sos de iaurt; se presară fulgi de ardei. Se ornează cu frunze de mentă şi felii de lămâie.
Piept de curcan cu legume
Pofta buna!