Somon cu varză de Bruxelles

Printeaza

Somon cu varză de Bruxelles din: cotlete de somon, varza de bruxelles, fenicul, ceapa, seminte de mustar, limete, sos de soia, sos chili, sare, piper, ulei, smantana, usturoi.

Ingrediente:Somon_cu_varza_de_Bruxelles

  • 4 cotlete de somon
  • 800 g varza de Bruxelles
  • doua bucati de fenicul
  • o ceapa
  • o lingura cu seminte de mustar
  • doua limete
  • doua linguri cu sos de soia
  • o lingurita cu sos chili
  • sare
  • piper
  • ulei
  • smantana
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Feniculul şi ceapa curăţată de foi se spală, se taie julien şi se pun într-un bol. Varza de Bruxelles se curăţă de frunzele veştede, se spală, se taie jumătăţi şi se fierbe în apă cu sare. Seminţele de muştar se prăjesc într-o tigaie fără ulei circa două minute şi se pun într-un bol.

Se căleşte ceapa şi feniculul până devin sticloase, se adaugă seminţele de muştar, sucul de la o limetă, sosul de soia şi sosul chili. Se toarnă puţină apă şi se fierbe totul până scade sosul format. Somonul se spală, se scurge de apă, se condimentează ş se stropeşte cu suc de limetă.

Se frige pe grătarul încins ungându-s,e cu puţin ulei sau se coace în cuptorul încins. Se pune peştele pe farfurii, se aşază alături varza de bruxelles, se toarnă deasupra sosul fierbinte şi se servesc imediat. Se servesc ca atare, cu smantana simpla sau smantana cu usturoi.

Somon cu varză de Bruxelles

Somon_cu_varza_de_Bruxelles

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bun somonul, daca stii sa faci varza aia, iese o nebunie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.