Somon cu varză de Bruxelles
PrinteazaSomon cu varză de Bruxelles din: cotlete de somon, varza de bruxelles, fenicul, ceapa, seminte de mustar, limete, sos de soia, sos chili, sare, piper, ulei, smantana, usturoi.
- 4 cotlete de somon
- 800 g varza de Bruxelles
- doua bucati de fenicul
- o ceapa
- o lingura cu seminte de mustar
- doua limete
- doua linguri cu sos de soia
- o lingurita cu sos chili
- sare
- piper
- ulei
- smantana
- usturoi
Mod de preparare:
Feniculul şi ceapa curăţată de foi se spală, se taie julien şi se pun într-un bol. Varza de Bruxelles se curăţă de frunzele veştede, se spală, se taie jumătăţi şi se fierbe în apă cu sare. Seminţele de muştar se prăjesc într-o tigaie fără ulei circa două minute şi se pun într-un bol.
Se căleşte ceapa şi feniculul până devin sticloase, se adaugă seminţele de muştar, sucul de la o limetă, sosul de soia şi sosul chili. Se toarnă puţină apă şi se fierbe totul până scade sosul format. Somonul se spală, se scurge de apă, se condimentează ş se stropeşte cu suc de limetă.
Se frige pe grătarul încins ungându-s,e cu puţin ulei sau se coace în cuptorul încins. Se pune peştele pe farfurii, se aşază alături varza de bruxelles, se toarnă deasupra sosul fierbinte şi se servesc imediat. Se servesc ca atare, cu smantana simpla sau smantana cu usturoi.
Somon cu varză de Bruxelles
Pofta buna!
Bun somonul, daca stii sa faci varza aia, iese o nebunie