Crevete cu feta si rosii
PrinteazaCrevete cu feta si rosii din: crevete, feta, ulei de masline, rosii, patrunjel verde, ceapa, oregano, sare, piper.
- un kilogram de crevete mari
- 500 g feta
- o cană şi jumătate de ulei de măsline
- o cutie mare cu roşii din conserve sau şase roşii mari, opărite şi descojite
- o lingură de pătrunjel verde mărunţit
- două cepe tăiate mărunt
- oregano
- sare şi piper
Mod de preparare:
Se căleşte ceapa în ulei, se adaugă apoi roşiile, pasate cu furculiţa, se pun sare, piper şi se lasă sosul puţin la fiert, să se lege. Crevetele se spală şi se curăţă şi se aşază în şase vase de lut, pentru cuptor, de dimensiuni speciale pentru o porţie.
Se toarnă sos în cantitate egală în toate cele şase vase. Se presară oregano şi pătrunjel verde în cantitatea dorită. Brânza se taie în cuburi mari şi se pun unul-două cuburi în fiecare vas de lut. Se dau la cuptor (e de preferat un cuptor de lut, cu lemne) pentru 30-40 de minute, fără a se acoperi vasele.
Se servesc individual, cât sunt fierbinţi.
Crevete cu feta si rosii
Pofta buna!