Budincă de tăiţei cu brânză
PrinteazaBudincă de tăiţei cu brânză din: taitei, branza dulce, branza sarata, zahar, oua, stafide, mere, unt.
- 300 g taitei
- 300 g branza dulce
- 200 g branza sarata
- 4 linguri cu zahar
- 2 oua
- stafide
- mere
- unt
Mod de preparare:
Fierbeţi tăiţeii în apă, îi scurgeţi, îi spălaţi cu apă rece şi puneţi jumătate din cantitate în formă de sticlă unsă cu unt. Amestecaţi brânza dulce cu brânza sărată trecută pe râzătoare, apoi amestecaţi cu zahăr, felii de măr fără coajă, stafide şi 1 ou.
Omogenizaţi şi puneţi în strat gros peste tăiţei. Acoperiţi cu restul de tăiţei, acoperiţi cu 1 ou bătut spumă şi puneţi forma în cuptorul cald pentru 30 min. Serviţi tăiată felii groase, caldă sau rece.
Pofta buna!