Prăjitură cu fructe, brânză si mac
PrinteazaPrăjitură cu fructe, brânză si mac din: faina, zahar, pudra, unt, oua, crema de branza dulce, branza, zahar, esenta de vanilie, oua, lapte, zahar, zahar vanilinat, mac, coaja de lamaie, scortisoara, fructe.
pentru aluat:
- 400 g faina
- 125 g zahar pudra
- 250 g unt
- 3 oua
- pentru crema de branza dulce
- 1/2 kg branza
- 100 g zahar
- 1 fiola esenta de vanilie
- 2 oua
pentru pasta de mac:
- 300 ml lapte
- 120 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 300 g mac macinat
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 lingurita scortisoara
pentru aluatul nisipos:
- cate 70 g unt, faina si zahar tos
- 600 g fructe
Mod de preparare:
Amesteci ingredientele pentru aluat şi frămânţi o cocă pe care o înveleşti şi o păstrezi în frigider 1/2 oră.
Pentru umplutura de mac, pui la fiert laptele cu zahărul. Când dă în clocot, adaugi macul măcinat, zahărul vanilinat şi laşi să fiarbă 5 minute. Stingi focul, pui aromele şi omogenizezi. Mixezi brânza cu zahărul, esenţa de vanilie şi ouăle.
Pentru aluatul nisipos, amesteci ingredientele cu vârful degetelor. Scoţi aluatul din frigider şi îl întinzi sub forma unui dreptunghi de 25×30 cm. întinzi umplutura de mac, apoi brânza. Pui deasupra felii de fructe şi presari aluatul nisipos. Coci 40 de minute la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.
Prăjitură cu fructe, brânză si mac
Pofta buna!