Cotlete de miel cu sos de menta si piureu de telina
PrinteazaCotlete de miel cu sos de menta si piureu de telina din: otet de vin alb, mustar, miere, menta, ulei de masline, radacina de telina, otet de mere, fulgi de mei, lapte, unt, usturoi, cotlete de miel, ciuperci.
sos de menta:
- 2 lingurite otet de vin alb
- 1 lingurita mustar
- 1 lingurita miere
- 3 linguri menta tocata
- 2 linguri ulei de masline
piureu:
- 800 g radacina de telina
- 1 lingura otet de mere
- 140 g fulgi de mei
- 1 pahar lapte fierbinte
- 3 linguri unt
- 1 catel de usturoi pisat
in plus:
- 8 cotlete de miel
- ulei de masline
- 1 lingura unt
- 200 g ciuperci Champignon
Mod de preparare:
Ingredientele pentru sos se pasează împreună, cu mixerul. apă, oţet şi sare şi se fierb sub capac 15 min. Se înmoaie fulgii de mei în lapte fierbinte şi se dau în clocot amestecând; se ia vasul de pe foc şi se înglobează 1 lingură unt topit.
Se scurge ţelina şi se pasează. Se amestecă piureul cu terciul de mei şi se adaugă usturoiul pisat cu sare şi piper. Se păstrează la cald. Cotletele se sărează şi se piperează pe ambele feţe, se ung cu ulei şi se prăjesc în tigaia de teflon 3-5 min.
Ciupercile se călesc în unt, se adaugă sare şi apă şi se fierb 5 min. Se repartizează pe farfurii piureul, carnea şi ciupercile; peste piureu se toarnă unt, iar peste cotlete sosul de mentă.
Cotlete de miel cu sos de menta si piureu de telina
Pofta buna!
Incoming search terms:
- fulgi de mei