Cotlete de miel cu sos de menta si piureu de telina

Printeaza

Cotlete de miel cu sos de menta si piureu de telina din: otet de vin alb, mustar, miere, menta, ulei de masline, radacina de telina, otet de mere, fulgi de mei, lapte, unt, usturoi, cotlete de miel, ciuperci.

Ingrediente:Cotlete_de_miel_cu_sos_de_menta_si-piureu_de_telina

sos de menta:

  • 2 lingurite otet de vin alb
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita miere
  • 3 linguri menta tocata
  • 2 linguri ulei de masline

piureu:

  • 800 g radacina de telina
  • 1 lingura otet de mere
  • 140 g fulgi de mei
  • 1 pahar lapte fierbinte
  • 3 linguri unt
  • 1 catel de usturoi pisat

in plus:

  • 8 cotlete de miel
  • ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 200 g ciuperci Champignon

 

Mod de preparare:

Ingredientele pentru sos se pasează împreună, cu mixerul. apă, oţet şi sare şi se fierb sub capac 15 min. Se înmoaie fulgii de mei în lapte fierbinte şi se dau în clocot amestecând; se ia vasul de pe foc şi se înglobează 1 lingură unt topit.

Se scurge ţelina şi se pasează. Se ameste­că piureul cu terciul de mei şi se adaugă usturoiul pisat cu sare şi piper. Se păstrează la cald. Cotletele se sărează şi se pi­perează pe ambele feţe, se ung cu ulei şi se prăjesc în tigaia de teflon 3-5 min.

Ciupercile se călesc în unt, se adaugă sare şi apă şi se fierb 5 min. Se repar­tizează pe farfurii piureul, car­nea şi ciupercile; peste piureu se toarnă unt, iar peste cotlete sosul de mentă.

Cotlete de miel cu sos de menta si piureu de telina

Cotlete_de_miel_cu_sos_de_menta_si-piureu_de_telina

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • fulgi de mei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.