Cartofi cu legume la cuptor
PrinteazaCartofi cu legume la cuptor din: fasole rosie, cartofi, linte, morcov, ceapa rosie, telina, rosii, ardei capia, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare, piper, patrunjel, miez de nuca, ghimbir.
- 200 g fasole rosie boabe
- 500 g cartofi
- 100 g linte
- un morcov
- ceapa rosie
- o telina mica
- o conserva de rosii
- doi ardei capia
- 4 catei de usturoi
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- patrunjel
- miez de nuca
- ghimbir
Mod de preparare:
Fasolea roşie se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe şi se pune într-un bol. Lintea se spală, se fierbe, se scurge şi se pune peste fasole. Cartofii, ţelina şi morcovul se fierb, se curăţă de coajă; morcovul şi ţelina se toacă mărunt, iar cartofii cuburi. Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă mărunt.
Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa şi usturoiul, ardeii capia şi se călesc cinci minute. Se pun toate ingredientele într-un bol, se adaugă roşiile din conservă pasate, sare, piper şi pătrunjel după gust.
Se amestecă totul cu grijă ca să nu se sfărâme ingredien¬tele, se pun într-o tavă, se toarnă puţină apă, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit până scade sosul.
pentru un plus de gust se mai poate adauga miez de nuca tocat sau ghimbir feliat.
Cartofi cu legume la cuptor
Pofta buna!