Totul despre alimentatia alcalina
PrinteazaNu mai reprezintă o noutate faptul că aciditatea excesivă din organism duce la boală.
În primul rând, sunt vătămate organele prin care se elimină acizii: rinichii, plămânii, pielea, ficatul şi intestinele. Cauza răului e ştiută: alimentele cu un pH sub 7. Iar binele e uşor de intuit, alimente cu un pH peste 7. Drumul spre sănătate înseamnă, deci, a consuma zi de zi alimente alcaline, cu un nivel al pH-ului mai mare de 7. Pentru aceasta, trebuie să ştim care alimente sunt acide şi care sunt alcaline. Există numeroase studii şi teste care ne spun ce alimente să consumăm şi ce alimente să evităm. Mai jos aveţi o listă cu acestea:
Alimente acide:
* carnea de porc, vită, pui, oaie, curcan, crustacee;
* lapte, iaurt, brânză, frişcă, îngheţată, ouă;
* fructe: toate cu excepţia celor alcaline;
* băuturile carbogazoase, cafea, ceai (cu excepţia ceaiului din plante medicinale), alcool, îndulcitori sintetici, zahăr, prăjituri şi tot ce conţine zahăr (zahărul este puternic acid), sucurile aşa-zis naturale din magazine;
* oţet, uleiul rafinat, orezul alb, pâinea, biscuiţii, alunele, sosurile de soia, maioneza, pastele, mâncarea preparată la microunde, mâncarea tip fast-food, ciocolata, supele instant, margarina de orice fel, untul, fisticul, porumbul (conţine mulţi fungi), cereale integrale, mămăligă.
Alimente alcaline:
* castraveţi, salată verde, ceapă, usturoi, conopidă, broccoli, spanac, fasole verde, mazăre, ţelină, varză, praz, morcovi, dovlecei, napi, ridichi, pătrunjel, mărar, ardei, roşii şi tot ce este verde (bogat în clorofilă);
* lămâi, lime, avocado, grapefruit, rubarbă, pepene verde, nucă de cocos (atenţie, nuca de cocos întreagă, nu măcinată);
* apă pură, apă cu lămâie, ceai de plante medicinale, sucuri proaspăt stoarse din legume, lapte de soia sau migdale, supă de legume;
* ulei de măsline presat la rece, în general orice ulei care este presat la rece, ulei de cătină, ulei de seminţe de struguri.
Acum vă daţi seama că mâncarea tradiţională românească şi mâncarea modernă gen fast-food este extrem de acidă şi nocivă pentru organismul nostru. Din această cauză, spitalele sunt pline şi la farmacii sunt cozi la medicamente. Mai jos aveţi nişte exemple cu nivelul de pH la diverse băuturi, pe care oamenii le consumă frecvent:
* suc de portocale din magazine: ph=3,84;
* Pepsi-Cola: pH=2,63;
* cafea neagră: pH=5,51;
* suc de mere din magazine: pH=3,49;
* bere: pH=4,5;
* Lipton Ice Tea: pH=2,8;
* Red Bull: pH=3,3.
Realizăm faptul că pentru unele persoane poate fi destul de greu să ţină o dietă strictă, doar cu alimente alcaline. Dar dacă ne confruntăm cu probleme grave de sănătate, atunci este necesar să facem efortul de a ne alimenta numai cu alimente alcaline, cel puţin până starea de sănătate revine la normal.
Dacă starea noastră de sănătate este bună, atunci o dată pe săptămână putem să mâncăm carne de peşte, sau fructe care nu sunt în lista celor alcaline.
Trebuie să spunem că roşiile şi lămâile, deşi au un pH acid, ajunse în organism, au un efect puternic alcalinizant, de aceea recomandăm cu căldură să vă bucuraţi cât mai mult de gustul delicios al acestora.
* Nu trebuie să vă speriaţi când vedeţi listele de mai sus, putem prepara mâncare delicioasă din legume. Dimineaţa putem bea un suc proaspăt de legume, la amiază putem consuma o supă de legume şi câteva fructe alcaline, iar după-amiază, seara, putem mânca o salată delicioasă.
* Pentru cei care nu pot fără pâine, este recomandat să încerce să reducă treptat consumul şi să înlocuiască pâinea albă cu pâinea integrală, de preferat făcută acasă. Există în magazine aparate de făcut pâine, sunt extrem de uşor de utilizat şi nu sunt scumpe. În acest fel ne asigurăm măcar că pâinea nu conţine tot felul de E-uri (amelioratori, stabilizatori etc.) pe care le conţine pâinea din magazine.
Articol preluat de aici.