Ceapa rosie cu ardei iute si scortisoara

Printeaza

Ceapa rosie cu ardei iute si scortisoara din: ceapa rosie, zahar, vin alb, otet, sare, ardei iute, apa, scortisoara, foi de dafin.

Ingrediente:Ceapa_rosie_cu_ardei iute_si_scortisoara

  • 1 kg ceapă roşie
  • 50 g zahăr
  • 250 ml vin alb sec
  • 200 ml oţet
  • 1 lingura sare
  • 5 ardei iuţi
  • 400 ml apă
  • 1 baton de scorţişoară
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Se spală ceapa, se curăţă bine şi se taie rondele. Într-un vas, se pune vinul, oţetul, zahărul, apa şi ardeiul iute, tăiat rondele. Se dau la fiert circa 15 minute. După ce au fiert, se lasă să se răcească. Într-un borcan se aşază rondele de ceapă, printre care se pun câteva foi de dafin şi batonul de scorţişoară.

După ce s-a umplut borcanul, se toarnă amestecul fiert peste ceapă şi se capsează borcanul.

Ceapa rosie cu ardei iute si scortisoara

Ceapa_rosie_cu_ardei iute_si_scortisoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.