Pacheţele cu fructe
PrinteazaPacheţele cu fructe din: faina integrala, unt, migdale, zahar tos, oua, sare, zahar vanilinat, apa, scortisoara, portocale, amidon, afine, coacaze rosii.
- 300 g faina integrala
- 150 g unt
- 100 g migdale
- 100 g zahar tos
- doua oua
- sare
- doua pliculete zahar vanilinat
- 100 ml apa
- o lingurita scortisoara
- 4 portocale
- o lingura cu amidon
- 100 g afine
- 100 g coacaze rosii
Mod de preparare:
Intr-un bol mai mare se pun făina cernută, un sfert de linguriţă cu sare şi untul rece tăiat cuburi. Se amestecă până se obţine un aluat de consistenţa pesmetului. Se adaugă 50 g zahăr tos, apa şi ouăle, migdalele măcinate şi se frământă până rezultă un aluat omogen. Se întinde o foaie subţire, se presară cu scorţişoara şi zahărul vanilinat.
Se rulează, se aplatizează, se taie romburi şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 12-15 minute, având grijă să nu se ardă. Portocalele se storc şi sucul obţinut se amestecă împreună cu zahărul tos rămas.
Se fierb, se adaugă amidonul dizolvat cu puţină apă şi, când s-a îngroşat, com¬poziţia se ia de pe foc. Se pun prăjituri pe farfurii, se toarnă deasupra sosul cald sau rece, se adaugă coacăzele roşii şi afinele şi se servesc.
Daca aluatul este sfaramicios se adauga putina apa rece.
Pacheţele cu fructe
Pofta buna!