Millefeuille (plăcintă franțuzească cu cremă și foietaj) din: foaie de aluat foietaj, lapte, galbenusuri de ou, zahar, faina, zahar vanilat, frisca lichida, zahar pudra. Ingrediente: 1 foaie de aluat foietaj (aproximativ 300g) 500 ml lapte integral 6 gălbenușuri de ou 125 g zahăr 40 g făină 1 pachet de zahăr vanilat (10g) 250ml frișcă lichidă […]
Millefeuille cu ciocolată
PrinteazaMillefeuille cu ciocolată din: faina, apa, ulei, otet de vin, zahar tos, sare, ciocolata neagra, physalis, migdale, scortisoara.
- 500 g faina
- 250 ml apa
- 100 ml ulei
- o lingura cu otet de vin
- o lingurita cu zahar tos
- jumatate de lingurita cu sare
- 300 g ciocolata neagra
- 200 g physalis
- 200 g migdale
- o lingurita cu scortisoara
Mod de preparare:
Intr-un bol mai mare se cerne făina împreună cu sarea. Se toarnă în mijloc apa călduţă, uleiul, oţetul de vin şi se presară zahărul tos.
Se frământă totul până se obţine un aluat omogen, se lasă să se odihnească zece minute, apoi se întind foi subţiri.
Se presară ciocolată rasă, jumătate din migdale tocate mărunt şi scorţişoară pe jumătatea fiecărei foi, se aşază deasupra cealaltă jumătate, se pliază încă o dată şi se presează puţin.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu puţin ulei, se ung cu ulei şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu 20-25 de minute, având grijă să nu se ardă. Se scot pe un tocător, se lasă să se răcească complet, apoi se taie triunghiuri.
Se servesc reci, cu o salata de physalis taiate felii si migdale tocate.
Millefeuille cu ciocolată
Pofta buna!
poate iti place si:
Millefeuille (plăcintă franțuzească cu cremă și foietaj)
Pofta buna!