Diete: Dieta de sportiv: principii alimentare si meniu

Printeaza

Dieta de sportivSportivii sunt foarte atenti la caloriile pe care le consuma zilnic. Desi au nevoie de multa energie si de mai multe calorii, carbohidrati, grasimi si proteine decat o persoana obisnuita, care nu face sport, tot trebuie sa ia in considerare care este cantitatea optima din fiecare categorie. Avantajul lor este ca beneficiaza de ajutorul specialistilor care le dezvolta un plan alimentar personalizat. Dieta de sportiv este potrivita pentru persoanele care au un mod de viata activ, astfel ca o poti urma si tu daca ai un job solicitant din punct de vedere fizic sau te antrenezi mult la sala de fitness.

Recomandari in dieta de sportiv

In principiu, o dieta de sportiv include alimente variate, pentru a acoperi necesarul nutritional al organismului.

Un plan alimentar echilibrat si sanatos este foarte important pentru corpul tau, daca ai o viata activa, pentru a avea energia si forta necesare zilnic.

Daca iti doresti sa pui masa musculara, sa-ti sculptezi forma corpului si sa slabesti, trebuie sa te hranesti corespunzator, nu sa apelezi la diete rapide, care te lasa fara energie si iti afecteaza tonusul muscular.

Dieta de sportiv presupune sa iei 4-5 mese pe zi si sa consumi alimente in cantitati mici. Acest lucru te va ajuta sa asiguri corpului tau caloriile de care are nevoie pentru a indeplini cu brio toate activitatile zilei. In plus, este o metoda buna de stimulare a metabolismului si de mentinere a unui nivel constant de zahar in sange. Atunci cand te simti fara energie, primul gand este sa mananci alimente dulci, care sa-ti ofere, aparent, mai multa forta, insa acestea nu iti afecteaza numai silueta, ci si sanatatea.
De asemenea, poti sa suplimentezi dieta de sportiv cu vitamine si minerale.

Meniul dietei de sportiv

Micul dejun

Dupa ce te-ai odihnit corespunzator ai nevoie de un mic dejun bogat in carbohidrati si proteine. Fructele, cerealele integrale, laptele degresat, ouale si sunca de curcan reprezinta solutii bune pentru o masa copioasa si sanatoasa. Un mic dejun echilibrat iti va da energia de care ai nevoie pentru a incepe ziua intr-o forma de invidiat.

Gustarea de dimineata

Dupa 2-3 ore de la micul dejun poti sa iei si o gustare care sa-ti garanteze in continuare un nivel bun de energie. Poti sa servesti diferite tipuri de nuci, fructe sau un sandwich.

Pranzul

Masa de pranz nu trebuie sa fie incarcata cu alimente bogate in calorii. O portie de paste cu rosii si busuioc sau o salata Caesar cu pui sunt alegeri bune pentru pranz, pentru ca reprezinta surse de vitamine, minerale si proteine. Este bine sa pui accent pe fructe si pe legume.

Gustarea de dupa-amiaza

Dupa-amiaza te poti rasfata cu o mica gustare formata dintr-un baton de cereale sau dintr-un shake pe baza de fructe si iaurt.

Cina

Si ultima masa a zilei trebuie sa fie echilibrata (proteine, fibre, vitamine, carbohidrati si grasimi sanatoase) si sanatoasa. Un meniu care sa respecte toate cerintele ar include ingrediente precum: piept de pui, peste, legume inabusite, orez, un fruct la alegere. Evita sa mananci la o ora tarzie.

Articol preluat de aici.

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.