Placinta cu spanac si bacon
PrinteazaPlacinta cu spanac si bacon din: faina, ulei, sare, spanac, ceapa, bacon, parmezan, oua, ulei, sare, piper, unt, faina.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 5 linguri ulei
- sare
pentru umplutura:
- un kg spanac
- 2 cepe
- 70 g bacon simplu sau afumat
- 5 linguri parmezan
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
pentru copt:
- unt
- o lingura faina
Mod de preparare:
Se frământă făina cu uleiul, sarea şi apă călduţă cât să se formeze un aluat. Se lasă 30 de minute la frigider. Spanacul se opăreşte şi se scurge. Se căleşte ceapa în ulei şi se adaugă baconul tăiat bucăţele si spanacul şi se ţine pe foc 5 minute. Se lasă să se răcească şi se adaugă parmezanul, ouăle, sare şi piper.
Aluatul se împarte în două foi. Prima se pune în vasul de copt uns cu unt şi presărat cu făină, se întinde uniform umplutura de spanac şi se acoperă cu a doua foaie şi se coace.
Placinta cu spanac si bacon
Pofta buna!