Conopida cu maioneza si crenvursti de post
PrinteazaConopida cu maioneza si crenvursti de post
- 1 conopidă
- 1 pungă de pufuleţi simpli
- 1 cartof
- ulei
- muştar
- zeamă de lămâie
- gogoşar sau măsline pentru ornat
- crenvurşti de post
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi cartoful până ce intră furculiţa uşor în el. Il scoţi, nu arunci zeama şi îl zdrobeşti bine de tot. Cu zeama de la cartof vei face maioneza de pufuleţi astfel: pui pufuleţii într-un castron, adaugi apa în care a fiert cartoful şi ai grijă să cuprindă toţi pufuleţii, astfel ca aceştia să se înmoaie.
După ce i-ai înmuiat, îi amesteci cu acel cartof bine zdrobit şi adaugi muştar şi ulei ca la o maioneză obişnuită. O laşi la rece până ce fierbe conopida spălată şi ruptă în bucheţele.
Fierbi şi crenvurştii şi îi tai bucăţele. Amesteci toate ingredientele, potriveşti de sare şi piper. Ornezi după fantezie cu măsline sau gogoşari.
Conopidă cu maioneză si crenvurşti de post
Poftă bună!
Crenvurstii de post nu-mi plac.