Tarta cu rosii uscate, branza de vaci si parmezan
PrinteazaTarta cu rosii uscate, branza de vaci si parmezan din: faina, unt, apa rece, sare, rosii uscate, branza de vaci, oregano, smantana, parmezan, oua, usturoi, sare, piper.
blat:
- 400 g faina
- 125 g unt
- 3 linguri apa rece
- sare
umplutura:
- 8 jumatati de rosii uscate conservate in ulei
- 400 g branza de vaci
- 2 linguri oregano tocat
- 250 ml smantana
- 5 linguri parmezan ras
- 3 oua
- 2 catei de usturoi pisati
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un castron şi se adaugă fulgi de unt, se toarnă apă şi se presară sare. Se frământă un aluat omogen. Pe planşeta tapetată cu făina, se întinde o foaie de aluat, apoi se transferă pe hârtie de copt
şi se aşază într-o tavă. Se ridică o margine înaltă de 1 cm de jur- împrejur. Se dă tava la frigider cca 1 oră.
Se lasă să se scurgă roşiile, se taie fâşii şi se amestecă împreună cu brânză de vaci şi oregano. Se înglobează smântână, parmezanul şi ouăle, apoi usturoiul , sare şi piper după gust.
Se repartizează umplutura pe blat şi se încinge cuptorul la 180 °C. Se coace tarta cca 30 min. Se ornează cu fâşii de parmezan şi frunze de oregano.
Tarta cu rosii uscate, branza de vaci si parmezan
Pofta buna!