Sarlota – crema de lamaie
PrinteazaSarlota – crema de lamaie din: oua, lamai, limeta, branza mascarpone, zahar pudra, unt, gelatina, ananas, ciocolata neagra, afine, coacaze rosii, migdale, fistic, ghimbir.
- 3 oua
- doua lamai
- o limeta
- 250 g branza mascarpone
- 150 g zahar pudra
- 20 g unt
- 5 g gelatina
- o conserva de ananas
- 200 g ciocolata neagra
- 200 g afine
- 200 g coacaze rosii
- migdale
- fistic
- ghimbir confiat
Mod de preparare:
Lămâile şi limeta se spală bine cu apă rece, se şterg cu un şervet şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se presează ca să se obţină sucul şi se pune într-un bol. Gălbenuşurile se separă de albuşuri, se adaugă jumătate din zahărul pudră, se mixează până îşi dublează volumul şi se albesc.
Se adaugă sucul şi coaja rasă de lămâie şi limetă, brânza mascarpone şi se mixează până se obţine o cremă omogenă. Albuşurile se mixează cu zahărul pudră rămas, se pun peste crema de brânză şi se amestecă bine cu o lingură până se încorporează total.
Se adaugă jumătate din ananasul din conservă scurs de suc şi tocat mărunt, se amestecă şi crema se toarnă în cupe. Se presară cu restul de ananas tăiat bucăţi, afine, coacăze roşii şi ciocolată neagră ruptă bucăţele.
Pentru un plus de gust se mai pot adauga migdale, fistic sau ghimbir confiat tocate marunt.
Sarlota
Pofta buna!