Mancare de mazare cu vita
PrinteazaMancare de mazare cu vita din: mazare, carne de vita, morcov, ceapa rosie, usturoi, ardei capia, rosii, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, sare, piper, cimbru, ciuperci, fasole verde.
- 500 g mazare
- 600 g carne de vita
- un morcov
- o ceapa rosie
- 4 catei de usturoi
- doia ardei capia
- 5 rosii
- o lingura cu pasta de tomate
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- cimbru
- ciuperci
- fasole verde
Mod de preparare:
Carnea de vită se spală, se taie în bucăţi mai mari şi se prăjeşte în jumătate din ulei încins. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie cubuleţe. Se încinge restul de ulei într-o cratiţă, se pune ceapa şi morcovul şi se călesc zece minute.
Se adaugă ardeii curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt, se mai prăjesc două minute, apoi se adaugă o cană cu apă. Se fierb zece minute, se adaugă mazărea şi carnea prăjită. Se acoperă cu apă, se condimentează şi se ţin pe foc până s-a înmuiat carnea şi mazărea.
Se adaugă roşiile date pe râzătoare şi pasta de tomate dizolvată cu puţină apă, usturoiul feliat şi cimbru după gust. Se fierb încă zece minute, se opreşte focul şi se lasă să se odihnească cinci minute. La mancare se mai poate adauga si fasole verde sau ciuperci feliate.
Mancare de mazare cu vita
Pofta buna!
O reteta simpla si delicioasa