Reteta cotlet de porc cu smantana
PrinteazaReteta cotlet de porc cu smantana
- 4 cotlete de porc
- 1 lingură făină
- 1 ceapă
- 4 linguri smântână
- 1-2 linguriţe de boia dulce (sau 1 linguriţă iute, după gust)
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea, o usuci bine cu un şervet de bucătărie, o presari cu sare şi o laşi aşa timp de 30 de minute. Intr-o tigaie încingi uleiul şi prăjeşti cotletele pe ambele părţi.
După ce s-au înmuiat şi rumenit, le scoţi şi în acelaşi ulei pui ceapa tăiată mărunt şi făina. Laşi ceapa până devine aurie şi apoi adaugi boiaua. Invârteşti de două-trei ori cu lingura de lemn şi imediat adaugi 2 ceşti cu apă rece.
Laşi să fiarbă 15 minute. Apoi în acest sos pui şi cotletele să fiarbă până ce sunt bine făcute. La final, adaugi smântână şi mai dai într-un clocot.
Cotlet de porc cu smântână
Poftă bună!
Arata bine acest cotlet de porc cu sos de smantana.