Gem de macese cu cuisoare
PrinteazaGem de macese cu cuisoare din: macese, zahar, cuisoare.
- 1 kg macese, taiate in jumatati si curatate, fara codite si flori
- 1 kg zahar
- 1/2 lingurita cuisoare macinate
Mod de preparare:
Se acoperă măceşele cu apă. Se dau în clocot şi se lasă să fiarbă cca 30 min. până ce se înmoaie. Apoi se lasă să se răcorească puţin, se trec prin maşina de tocat sau se pasează prin sită. Măceşele pasate se mai trec o dată printr-o sită foarte fină şi se bat energic, cu o lingură de lemn, pentru a se curăţa de orice urmă de sâmburi şi perişori.
Se cântăreşte compcziţia obţinută şi pentru fiecare kilogram de compoziţie dc măceşe se adaugă câte un kilogram de zahăr. Se amestecă bine şi se reaşază vasul pe plită. Se pun cuişoarele măcinate, se înglobează şi
se lasă să fiarbă totul timp de cca 15 min., până ce capată consistenţa dorită.
Se toarnă gemul obţinut în borcanele sterilizate în prealabil şi se închid ermetic. Se lasă apoi să stea pe capac, până ce se răceşte complet conţinutul. Se păstrează dulceaţa într-un loc în:unecat, ferit de căldură.
Gem de macese cu cuisoare
Pofta buna!
Nu am gustat pana acum gem de macese