Dovlecei umpluti cu carne de vitel si ciuperci
PrinteazaDovlecei umpluti cu carne de vitel si ciuperci din: ardei iute, ceapa verde, mere, carne tocata de vitel, dovlecei, ciuperci, ulei, busuioc, sare, piper.
- 1 ardei iute
- 2 cepe verzi
- 2 mere
- 300 g carne tocata de vitel
- 4 dovlecei
- 200 g ciuperci Champignon
- 1 linguri ulei
- 2 fire busuioc proaspat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ardeiul iute de cotoare, seminţe şi pieliţele albe. Pulpa se toacă. Se toacă şi ceapa şi se rad merele. Se amestecă toate în compoziţia de carne, se sărează şi se piperează. Se spală dovleceii, se taie în două şi se golesc de miez cu o lingură. Pulpa scoasă se toacă.
Se taie felii ciupercile şi se prăjesc în ulei, cu pulpa de dovlecei; se înglobează apoi în compoziţia de carne. Se umplu apoi dovleceii şi se aşază într-o formă de sufleu unsă sau tapetată cu hârtie de copt. Se amestecă pesmetul cu busuioc proaspăt tocat şi se presară deasupra.
Se încinge cuptorul la 190 °C şi se coc dovleceii timp de cca 30 min. Se servesc cu garnitură de cartofi natur.
Dovlecei umpluti cu carne de vitel si ciuperci
Pofta buna!