Tartine cu legume şi peşte
PrinteazaTartine cu legume şi peşte din: vanata, dovlecel, ceapa verde, usturoi verde, fileuri de peste, sos de soia, ulei de masline, lamaie, rosii cherry, sare, piper, patrunjel.
- o vanata
- un dovlecel
- o legatura ceapa verde
- un fir de usturoi verde
- 500 g fileuri de peste
- sos de soia
- 150 ml ulei de masline
- o lamaie
- 200 g rosii cherry
- doua baghete
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Vânătă şi dovlecelul se spală, se taie cubuleţe, se amestecă bine cu sare şi se pun la scurs zece minute într-o strecurătoare. Se încing 100 ml ulei de măsline, se pun legumele şi se prăjesc până devin aurii. Se adaugă peştele tăicat cubuleţe, se călesc cinci minute, apoi se adaugă două linguri cu sos de soia, suc de lămâie, sare şi piper după gust.
Se presară ceapa şi usturoiul verde spălate şi tocate mărunt, puţină apă şi se lasă să fiarbă până scade sosul format. aghetele se taie rondele potrivit de groase, se ung cu uleiul rămas, se presară piper şi pătrunjel tocat, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc 5-10 minute la foc mediu, se scot, se pune pe fiecare puţină compoziţie şi se servesc imediat.
Se servesc ca atare sau cu o salata de rosii cu patrunjel, sare si piper.
Tartine cu legume şi peşte
Pofta buna!