Supa crema de legume cu smantana
PrinteazaSupa crema de legume cu smantana din: ulei, ceapa, telina verde, praz, usturoi, cartofi dulci, supa de legume, nucsoara, sare, piper, suc de lamaie, patrunjel verde, smantana.
- 60 ml ulei
- 2 cepe
- 2 fire telina verde
- 1 fir de praz
- 2 catei de usturoi
- 1 kg cartofi dulci
- 800 ml supa de legume
- 1 praf de nucsoara
- sare
- piper
- suc de lamaie
- patrunjel verde
- 75 ml smantana fara lactoza
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă usturoiul şi ceapa. Se încinge uleiul într-o oală şi se căleşte ceapa tocată. După 5 min. se adaugă şi usturoiul tocat şi se căleşte 2 min. Apoi se adaugă ţelina tocată şi prazul rondele şi se mai prăjeşte cca 5 min.
Se adaugă în oală cartofii dulci curăţaţi în prealabil şi tăiaţi cuburi. Se stinge cu supă de legume, se sărează, se piperează şi se adaugă nucşoară; se mai fierbe până ce se înmoaie bine cartofii.
Se pasează supa, apoi se adaugă suc de lămâie după gust; se repartizează în farfurii şi se ornează fiecare porţie cu o lingură de smântână şi cu pătrunjel verde tocat.
Supa crema de legume cu smantana
Pofta buna!