Ficăţei cu bacon şi sos
PrinteazaFicăţei cu bacon şi sos din: ficatei de pui, bacon, ardei grasi, ardei capia, rosii, arpagic, ceapa, usturoi, pasta de tomate, ardei iute, sare, piper, ulei de floarea soarelui, cimbru.
- 500 g ficatei de pui
- 400 g bacon feliat
- doi ardei grasi
- doi ardei capia
- 500 g rosii
- 100 g arpagic
- o ceapa alba
- doi cate de usturoi
- o lingura cu pasta de tomate
- un ardei iute
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- cimbru
Mod de preparare:
Ficăţeii se spală, se condimentează şi se înfăşoară în felii de bacon. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc 10-15 minute la foc potrivit. Ardeii graşi şi ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe. Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se dau prin râzătoare sau se toacă mărunt.
Usturoiul şi ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie felii subţiri. Arpagicul se pune la înmuiat în apă călduţă, se curăţă de foi şi se lasă într-un bol.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun arpagicul şi ceapa, se adaugă ardeii şi se călesc la foc mediu până se înmoaie. Se adaugă ardeiul iute şi usturoiul, se condimentează, se pun roşiile şi pasta de tomate dizolvată în puţină apă. Se presara cimbru dupa gust, se lasa sa scada putin si se serveste alaturi de ficateii calzi.
Daca a mai ramas bacon, se pune in sos cu cinci minute inainte de a opri focul.
Ficăţei cu bacon şi sos
Pofta buna!