Pastrav cu sos si legume
PrinteazaPastrav cu sos si legume din: pastravi, mazare, vinete, ciuperci, unt, lamai, rosii uscate in ulei, patrunjel, pesmet, vin, ceapa, usturoi, cartof, sare, piper, ulei.
- 4 pastravi
- 400 g mazare
- doua vinete
- 400 g ciuperci
- 250 g unt
- doua lamai
- 100 g rosii uscate in ulei
- o legatura de patrunjel
- 4 linguri cu pesmet
- 200 ml vin alb sec
- o ceapa
- doi catei de usturoi
- un cartof
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Păstrăvii se curăţă, se eviscerează, se spală şi se condimentează. Se umplu în interior cu pătrunjel tocat amestecat cu pesmet şi roşiile uscate tocate mărunt. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei, se pune pe fiecare păstrăv felii de lămâie şi alături se aşază ciupercile unse cu ulei şi condimentate.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 30 de minute. Mazărea se fierbe; în apă cu sare, se scurge şi se păstrează la cald. Vinetele se spală, se taie fâşii potrivit de groase, se condimentează şi se prăjesc în ulei încins, la foc iute.
Cartoful se curăţă de coajă, se spală, se fierbe şi se pasează. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se călesc în puţin unt, se adaugă cartoful pasat, vinul alb, sare, piper şi restul de unt. Se fierbe două minute, apoi se serveşte alături de peşte şi legume calde.
Dupa gust, in sosul de unt cu legume se mai poate adauga suc de lamaie.
Pastrav cu sos si legume
Pofta buna!