Salata de pepene rosu cu sos
PrinteazaSalata de pepene rosu cu sos din: pepene rosu, fistic, migdale, stafide, menta, lapte dulce, galbenusuri, zahar vanilinat, sare, rom, ghimbir, frisca.
- 500 g pepene rosu
- 100 g fistic
- 100 g migdale
- 50 g stafide
- 4 fire de menta
- 500 ml lapte dulce
- 4 galbenusuri
- 100 g zahar tos
- doua pliculete zahar vanilinat
- sare
- o lingura cu rom
- 15 g ghimbir
- frisca
Mod de preparare:
Intr-un bol se mixează gălbenuşurile cu un vârf de lingjriţă cu sare, zahărul tos şi zahărul vanilinat. Se adaugă laptele dulce rece, se amestecă şi se pun la fiert la bain-marie. Se amestecă din când în când cu o lingură şi, când s-a îngro¬şat, se ia de pe foc, lăsând să se răcească.
Se acoperă apoi cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru minimum o oră. Pepenele roşu se curăţă de coajă şi seminţe, se taie ciiburi şi se pune într-un bol. Se adaugă fisticul şi migdalele prăjite şi tocate mărunt, stafidele înmuiate în apă clocotită şi scurse.
Se presară ghimbirul curăţat de coajă şi tăiat mărunt, romul, menta tocată’, se amestecă, se pune în boluri şi se serveşte împre¬ună cu sosul de vanilie rece.
In momentul servirii, salata se poate decora si cu frisca amestecata cu menta tocata.
Salata de pepene rosu cu sos
Pofta buna!