Rata cu sos de branza si broccoli
PrinteazaRata cu sos de branza si broccoli din: piept de rata, broccoli, faina, lapte dulce, branza cu mucegai, ceapa, rozmarin, sare, piper, paine prajita.
- 1 piept de rata mai mare
- 500 g broccoli
- o lingura cu faina
- 300 ml lapte dulce
- 200 g branza cu mucegai
- o ceapa alba
- un for de romzarin
- sare
- piper
- paine prajita
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă făina cu laptele dulce, un sfert de linguriţă de sare şi piper după gust. Se toarnă totul într-o crăticioară şi se fierbe la foc mic până începe să se îngroaşe. Se ia crăticioara de pe foc, se adaugă brânza cu mucegai sfărâmată şi rozmarin tocat după gust.
Se pune dir nou pe foc, se fierbe la foc mic până se dizolvă brânza, apoi se păstrează la cald. Pieptul de raţă se spală, se scurge de apă, se condimentează, se înfăşoară cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru circa o oră.
Se crestează pielea, se aşază într-o tavă şi se introduce în cuptorul încins pentru circa 15-20 de minute. Se întoarce pe partea cu pielea, se introduce din nou în cuptor şi se ţine încă 15-20 de minute. Broccoli se fierbe în apă cu sare, se scurge de apă, se rupe bucheţele, se serveşte alături de pieptul de raţă feliat şi sosul cu brânză.
Rata cu sos de branza si broccoli
Pofta buna!