Budincă de quinoa cu lapte de soia
PrinteazaBudincă de quinoa cu lapte de soia din: quinoa, lapte de soia, zahar brun, zahar vanilat, smochine deshidratate.
- 200 g quinoa (nefiarta)
- 350 ml lapte de soia
- 2 lingurite zahar brun
- 1 plic zahar vaniliat
- smochine deshidratate, pentru decor
Mod de preparare:
Pui quinoa într-o sită deasă, apoi o treci printr-un jet de apă, să o cureţi puţin. într-o oală pui laptele de soia, zahărul si zahărul vanilat si le lasi să dea în clocot. Când laptele fierbe, adaugi şi quinoa şi le laşi să fiarbă pe foc mic, amestecând din când în când, timp de aproximativ 20-30 de minute, până ce quinoa este gătită şi o parte din lapte este evaporat.
Pui budinca într-un pahar şi o decorezi cu jumătăţi de smochine. Această budincă se serveşte rece şi seamănă foarte mult la gust şi consistenţă cu orezul (brun) cu lapte sau cu arpacaşul fiert.
Pofta buna!