Budincă de quinoa cu lapte de soia

Printeaza

Budincă de quinoa cu lapte de soia din: quinoa, lapte de soia, zahar brun, zahar vanilat, smochine deshidratate.

Ingrediente:Budincă de quinoa cu lapte de soia

  • 200 g quinoa (nefiarta)
  • 350 ml lapte de soia
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 plic zahar vaniliat
  • smochine deshidratate, pentru decor

 

Mod de preparare:

Pui quinoa într-o sită deasă, apoi o treci printr-un jet de apă, să o cureţi puţin. într-o oală pui laptele de soia, zahărul si zahărul vanilat si le lasi să dea în clo­cot. Când laptele fierbe, adaugi şi quinoa şi le laşi să fiarbă pe foc mic, amestecând din când în când, timp de aproximativ 20-30 de minute, până ce quinoa este gătită şi o par­te din lapte este evaporat.

Pui budinca într-un pa­har şi o decorezi cu jumătăţi de smochine. Această budincă se serveşte rece şi seamănă foarte mult la gust şi consistenţă cu orezul (brun) cu lapte sau cu arpacaşul fiert.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.