Rulada cu ciocolata si crema de branza
PrinteazaRulada cu ciocolata si crema de branza din: ciocolata neagra, faina, oua, crema de branza, mascarpone, esenta de vanilie, ciocolata cu lapte, unt, smantana dulce.
- 100 g ciocolata neagra
- 4 linguri cu faina
- 2 oua
pentru umplutura:
- 200 g crema de branza
- 250 g mascarpone
- 1 fiola esenta de vanilie
pentru glazura:
- 100 g ciocolata cu lapte
- 1 lingurita cu unt
- 2 linguri cu smantana dulce
Mod de preparare:
Intr-un castron, bate albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, încorporează gălbenuşurile şi ciocolata topită şi răcorită. Adaugă făina şi amestecă.
Compoziţia astfel obţinută toarn-o într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor aproximativ 20 de minute. Scoate foaia de aluat pe un şervet umed şi rulează.
După câteva minute, desfă foaia de aluat, întinde crema de brânză amestecată cu esenţa de vanilie şi mascarpone. Rulează din nou si lasă la rece o oră.
Taie rulada în felii mai groase şi aşază-le pe un grătar. Separat, topeşte ciocolata cu lapte la bain-marie împreună cu untul.
Pe fiecare felie de ruladă, toarnă ciocolată topită. Pune în centru un strop de smântână dulce şi, cu ajutorul unui beţişor, trage spre exterior şi trasează ce model îţi doreşti. Lasă să se răcorească apoi câteva minute.
Rulada cu ciocolata si crema de branza
Pofta buna!