Rosii umplute cu piept de curcan
PrinteazaRosii umplute cu piept de curcan din: carne de curcan, rosii, ceapa, orez, ou, verdeata, sare, piper, smantana, faina.
- 500 g carne de curcan (jumatate de piept)
- 8-12 rosii tari
- 1 ceapa
- 3 linguri cu orez
- 1 ou
- verdeata tocata
- sare
- piper macinat
- 1 cana cu smantana
- 1 lingura cu faina
Mod de preparare:
Tocaţi carnea de curcan cu un cuţit bine ascuţit, strângeţi în castron adânc, amestecaţi, apoi frământaţi cu mâna: miezul de la 3-4 roşii, ceapă tocată, orez bine spălat, 1 ou, mărar, pătrunjel şi leuştean tocate împreună, sare şi piper măcinat.
In amestec puneţi 1 ceaşcă de apă rece pentru a ajuta orezul să crească în timpul fierberii. Spălaţi roşiile, decupaţi un cerc în jurul codiţelor, scoateţi miezul în castron, iar roşiile puneţi-le cu gura în jos pe un platou ca să se scurgă.
Umpleţi cu tocătura de carne, puneţi în rânduri strânse în cratiţa cu gura largă, cu miezul de roşii între ele, acoperiţi cu supă sau apă. Puneţi cratiţa pe plită sau în cuptor timp de 40 min, până scade lichidul. Lăsaţi să se răcească 15 min, apoi scoateţi pe farfurii, serviţi cu smântână sau iaurt deasupra, lângă pâine proaspătă.
Rosii umplute cu piept de curcan
Pofta buna!