Chifteluţe de carne cu legume

Printeaza

Chifteluţe de carne cu legume din: piept de pui, paine, ou, ceapa, usturoi, ciuperci pleurotus, ardei capia, mazare, busuioc, oregano, sare, piper, parmezan, ulei.

 

Ingrediente:

  • un piept de pui mai mare
  • o felie de paine
  • un ou
  • doua cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 300 g ciuperci pleurotus
  • doi ardei capia
  • 200 g mazare
  • 10 g busuioc uscat
  • 10 g oregano uscat
  • sare
  • piper
  • 60 g parmezan
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spală, se dezosează şi se dă prin maşina de tocat. Se pune într-un bol împreună cu o ceapă tocată mărunt, doi căţei de usturoi pisaţi, pâinea înmuiată în apă rece şi stoarsă.

Se presară sare şi piper după gust, se adaugă oul, parmezanul ras şi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă.

Se formează chifteluţe, se trec prin busuiocul amestecat cu oregano, se prăjesc în ulei încins şi se scot pe un şervet absorbant. A

rdeii capia se curăţă de seminţe, se taie rondele şi se pun într-un bol.

Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun ceapa rămasă tocată mărunt, ardeii capia şi ciupercile tăiate fâşii.

Se condimentează şi se prăjesc la foc mediu până se înmoaie.

Se adaugă mazărea fiartă şi usturoiul rămas tăiat feliuţe, se mai ţin cinci minute pe foc şi se servesc alături de chifteluţele calde.

Ca sa nu se desprinda verdeata de pe chiftelute, se pot coace in cuptor.

 

Chifteluţe de carne cu legume

Chiftelute_de_carne_cu_legume

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.