Bărcuţe cu legume
PrinteazaBărcuţe cu legume din: faina, apa, drojdie, ulei de masline, sare, cimbru, rozmarin, rosii cherry, seminte de floarea soarelui, branza cu mucegai, piper.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 350 ml apa
- 15 g drojdie
- doua linguri cu ulei de masline
- o lingurita cu sare
- o lingurita cu cimbru
- o lingurita cu rozmarin
- 200 g rosii cherry
- 100 g seminte de floarea soarelui
- 300 g branza cu mucegai
- piper
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în apa călduţă împreună cu sarea, puţin piper şi puţină făină, până rezultă un aluat curgător, dar omogen.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut la loc cald zece minute.
Se toarnă apoi peste restul de făină împreună cu uleiul de măsline şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, nelipicios.
Se acoperă cu un şervet şi se la¬să să crească până îşi dublează volumul.
Intr-un bol se amestecă cimbrul cu rozmarinul tocat, piper şi seminţele de floarea-soarelui.
Se împarte aluatul în bucăţi egale şi se modelează sub formă de bărcuţă. în mijlocul fiecăreia se pun felii de brânză şi roşii eherry tăiate în jumătăţi.
Se presară amestecul din bol, se aşază pe o tavă tapetată cu făină şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu până ce aluatul începe să devină auriu, se scot pe un platou şi se servesc.
Ca să fie mai crocant aluatul, se poate adăuga o jumătate din cantitatea de seminţe şi verdeaţă.
Bărcuţe cu legume
Pofta buna!